Naar welk product ben je op zoek ?

Lage verzendkosten

Levering uit voorraad

Goede service na verkoop

Veilig kopen

Uw prijsofferte binnen 48u


Spelregels Kanjam

Het spel Kanjam bestaat uit een frisbee en twee containers of tonnen die gebruikt worden als doel. Wanneer je Kanjam voor het eerst gebruikt, leg je de doelen plat op de grond met de blinkende zijde naar boven. Kleef dan voorzichtig de sticker boven de gleuf van elk doel. Vervolgens monteer je de doelen en het spel kan beginnen.

Plaats de doelen ongeveer 15 meter uit elkaar. Gooi vervolgens de frisbee omhoog en bepaal wie als eerste mag beginnen (principe van kop of munt). Kanjam wordt gespeeld met 4 spelers (2 teams van 2). Spelers van hetzelfde team nemen elk plaats aan één van de 2 doelen zodat ze tegenover elkaar staan aan de uiteinden van het speelveld. Speler 1 van het team gooit de frisbee naar het doel aan de overzijde terwijl speler 2 indien nodig het traject van de frisbee doet afwijken, tegen of in het doel, om alzo de hoogste score te behalen. Als elke speler van het team geworpen heeft, is het de beurt aan het andere team.

Hoe worden punten gescoord :

- de frisbee raakt met behulp van je teamgenoot de ton = 1 punt

- je raakt de ton zonder hulp van je teamgenoot = 2 punten

- de frisbee gaat via je teamgenoot in de ton = 3 punten

- je werpt de frisbee direct in de ton via de bovenkant of via de gleuf = direct gewonnen

Het team dat juist 21 punten scoort is de winnaar.

Opgelet, de speler die de frisbee tegen of in de ton probeert te tikken mag overal gaan staan binnen het speelveld (ook voor de ton) maar mag de ton niet aanraken.

Bij een gelijke stand van 21 punten (niet mogelijk bij een "direct gewonnen" worp), nadat beide teams evenveel worpen hebben uitgevoerd, worden er verlengingen gespeeld. Hierbij komt elk team nog één keer aan de beurt (elke speler van het team mag nog 1 x werpen). Is na deze 1ste verlenging de stand nog gelijk dan volgt een volgende verlenging tot de winnaar bekend is.

Om het spel Kanjam te kunnen spelen met grotere groepen zoals in verenigingen en scholen bieden wij de Kanjam schoolset 1 (voor 16 spelers) en de Kanjam schoolset 2 (voor 24 spelers) aan.

Kanjam Original Kanjam schoolset 1 Kanjam schoolset 2