Naar welk product ben je op zoek ?

Lage verzendkosten

Levering uit voorraad

Goede service na verkoop

Veilig kopen

Uw prijsofferte binnen 48u


Informatie Rivierstenen Gonge

Het ontwerp van de rivierstenen van Gonge is geïnspireerd op stenen uit een rivier die gevormd worden door de constante stroming van het water. Alle drie de zijden van deze rivierstenen zijn verschillend om meer variatie te kunnen brengen in de motorische vaardigheden. Spelen met de Gonge rivierstenen daagt kinderen uit om meer aandacht te besteden aan hun statische en dynamische balans. De rivierstenen kunnen zowel individueel als in groep gebruikt worden en bieden mogelijkheid tot tal van verschillende activiteiten.

rivierstenen Gonge

1. Plaats willekeurig de rivierstenen achter elkaar maar hou rekening met de lengte van één stapbeweging van het kind. De kinderen bewegen voorwaarts en plaatsen de voeten naast elkaar op elke steen alvorens verder te stappen. Vervolgens beginnen ze opnieuw maar tonen ze hun balanceerkusten door maximaal één voet op elke steen te plaatsen (oefeningen geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder).

2. Plaats de rivierstenen op één rij rekening houdend met een stijgende moeilijkheidsgraad. Herhaal de oefeningen van hierboven maar voeg hierbij het springen van steen tot steen (leeftijd 3+).

3 en 4. De rivierstenen worden willekeurig verspreid. Tijdens het afspelen van muziek lopen kinderen willekeurig van steen tot steen. Wanneer de muziek stopt, zoekt elk kind een steen om op te staan. Je kan dit spel nog leuker maken door kinderen telkens een andere positie te laten aannemen op de steen : zitten op de poep, liggen op de buik met gespreide armen en benen, op één been staan, enz. (leeftijd 3+).

5. Drie kinderen krijgen elke 2 verschillende rivierstenen. Er wordt een beginpunt en eindpunt bepaald. Bedoeling is om al staand op de ene steen de andere steen telkens ervoor te leggen om zo verder te kunnen stappen en alzo als eerste het eindpunt te halen. Indien men beschikt over meerdere sets rivierstenen kan dit spel met verschillende teams gespeeld worden (leeftijd 5+).

6. Twee teams met elk evenveel deelnemers krijgen elk een set van 6 rivierstenen. De stenen van elke set worden op een identieke manier achter elkaar geplaatst. Bedoeling is dat elk kind van beide teams het aangelegde evenwichtsparcours probeert af te leggen (heen en terug) zonder de grond te raken. Er mag geen enkele steen overgeslagen worden en bij het keerpunt (laatste steen van de rij) moeten beide voeten naast elkaar staan alvorens om te draaien. Welk team is het snelst en wint deze evenwichtsrace (leeftijd 5+).

7. De rivierstenen worden zodanig door elkaar geplaatst dat het onmogelijk is om het begin en het einde van het parcours aan te duiden. Vervolgens stippelt de leraar of begeleider een route uit waarbij alle stenen gebruikt worden. Het kind wordt vervolgens gevraagd om dezelfde route te af te leggen. Een training van de cognitieve vaardigheden, het geheugen en de motoriek. Dit spel kan best gespeeld worden met meerdere sets rivierstenen (leeftijd 5+).