Naar welk product ben je op zoek ?

Lage verzendkosten

Levering uit voorraad

Goede service na verkoop

Veilig kopen

Uw prijsofferte binnen 48u


Informatie Gonge Heuveltoppen

Onze Gonge heuveltoppen dagen kinderen uit om te balanceren in rust (statische balans) en om te balanceren tijdens het bewegen (dynamische balans). De bergtoppen, die zowel individueel kunnen gebruikt worden als in groep, bieden tal van speelmogelijkheden.

1. De Gonge heuveltoppen kunnen elk afzonderlijk gebruikt worden om kinderen aan te leren hoe ze ergens moeten afspringen. Door hun rubberen rand onderaan kunnen ze niet wegslippen bij het afzetten. Dankzij deze gevarieerde set kunnen de kinderen van verschillende hoogtes afspringen.

2. Leg de bergtoppen op een rij van laag naar hoog waardoor kinderen bergopwaarts en in de andere richting bergafwaarts moeten stappen zonder hun evenwicht te verliezen. Je kan de moeilijkheidsgraad verhogen door het kind met de voeten naast elkaar een sprongetje te laten maken op de middelste begtop of laat ze rond hun as draaien zonder verlies van evenwicht.

3. Maak een parcours waarbij de hoogtes variëren en pas dezelfde oefeningen toe als bij spel 2.

4. en 5. Een meer uitdagend spel voor het oefenen van de statische balans. Speel muziek en laat de kinderen naast de Gonge heuveltoppen stappen. Wanneer de muziek stopt moeten ze elk, op de op voorhand gekozen bergtop, een bepaalde positie aannemen : liggen op de buik, zittend op de poep met de armen en benen in de lucht of staand met de 2 handen en voeten op de bergtop. Het variëren van de "stopposities" draagt bij tot de motorische ontwikkeling.

6. Eén van de kinderen neemt plaats op de hoogst bergtop en fungeert als instructeur. Dit kind neemt een bepaalde positie aan (statische balans) en de andere kinderen trachten dit na te doen.

7. Dit spel is geschikt voor kinderen van 5 tot 6 jaar en kan gespeeld worden met meer dan 6 heuveltoppen of in combinatie met onze Gonge rivierstenen om de moeilijkheidsgraad te verhogen. De bergtoppen worden zodanig door elkaar geplaatst dat het onmogelijk is om het begin en het einde van het parcours aan te duiden. Vervolgens stippelt de leraar of begeleider een route uit waarbij alle bergtoppen gebruikt worden. Het kind wordt vervolgens gevraagd om dezelfde route te af te leggen. Een training van de cognitieve vaardigheden, het geheugen en de motoriek.

8. In combinatie met de Gonge rivierstenen kan er een parcours aangelegd worden voor het nog beter trainen van de motorische functies. De grotere hoogteverschillen tussen de Gonge heuveltoppen en de rivierstenen vormen een extra uitdaging.

Bergtoppen Gonge