welcome to our online store!


Informatie Rivierstenen

Het ontwerp van de rivierstenen van Gonge is geïnspireerd op stenen uit een rivier die gevormd worden door de constante stroming van het water. Alle drie de zijden van deze rivierstenen zijn verschillend om meer variatie te kunnen brengen in de motorische vaardigheden. Spelen met de Gonge rivierstenen daagt kinderen uit om meer aandacht te besteden aan hun statische en dynamische balans. De rivierstenen kunnen zowel individueel als in groep gebruikt worden en bieden mogelijkheid tot tal van verschillende activiteiten.

1. Plaats willekeurig de rivierstenen achter elkaar maar hou rekening met de lengte van één stapbeweging van het kind. De kinderen bewegen voorwaarts en plaatsen de voeten naast elkaar op elke steen alvorens verder te stappen. Vervolgens beginnen ze opnieuw maar tonen ze hun balanceerkusten door maximaal 1 voet op elke steen te plaatsen (oefeningen geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder).

2. Plaats de rivierstenen op één rij rekening houdend met een stijgende moeilijkheidsgraad. Herhaal de oefeningen van hierboven maar voeg hierbij het springen van steen tot steen (leeftijd 3+).

3 en 4. De rivierstenen worden willekeurig verspreid. Tijdens het afspelen van de muziek lopen kinderen willekeurig van steen tot steen. Wanneer de muziek stopt, zoekt elk kind een steen om op te staan. Je kan dit spel nog leuker maken door kinderen telkens een andere positie te laten aannemen op de steen : zitten op de poep, liggen op de beuk met gespreide armen en benen, op één been staan, enz. (leeftijd 3+).

5.