welcome to our online store!


Informatie bergtoppen Gonge

Onze bergtoppen van Gonge dagen kinderen uit om te balanceren in rust (statische balans) en om te balanceren tijdens het bewegen (dynamische balans). De bergtoppen, die zowel individueel kunnen gebruikt worden als in groep, bieden tal van speelmogelijkheden.

1. De Gonge bergtoppen kunnen elk afzonderlijk gebruikt worden om kinderen aan te leren hoe ze ergens moeten afspringen. Door hun rubberen rand onderaan kunnen ze niet wegslippen bij het afzetten. Dankzij deze gevarieerde set kunnen de kinderen van verschillende hoogtes afspringen.

2. Leg de bergtoppen op een rij van laag naar hoog waardoor kinderen bergopwaarts en in de andere richting bergafwaarts moeten stappen zonder hun evenwicht te verliezen. Je kan de moeilijkheidsgraad verhogen door het kind met de voeten naast elkaar een sprongetje te laten maken op de middelste begtop of laat ze rond hun as draaien zonder verlies van evenwicht.

3. Maak een parcours waarbij de hoogtes variëren en pas dezelfde oefeningen toe als bij spel 2.

4. en 5. Een meer uitdagend spel voor het oefenen van de statische balans. Speel muziek en laat de kinderen naast de bergtoppen stappen. Wanneer de muziek stopt moeten ze elk, op de op voorhand aangewezen bergtop, een bepaalde positie aannemen : liggen op de buik, zittend op de poep met de armen en benen in de lucht of staand met de 2 handen en voeten op de bergtop.