Naar welk product ben je op zoek ?

Lage verzendkosten

Levering uit voorraad

Goede service na verkoop

Veilig kopen

Uw prijsofferte binnen 48u

Stoepranden, het vroegere balspel in een nieuw jasje

03/02/2022
door Anita Verhoeven

Stoepranden is een recreatief balspel dat vroeger op straat werd gespeeld door gebruik te maken van de trottoirbanden. De 2 spelers stonden elk op een stoep aan weerskanten van de straat en trachten de bal op de stoeprand aan de overkant te werpen. Door op een welbepaalde manier deze rand te raken, kon je verschillende punten scoren (bekijk de spelregels voor een gedetailleerde uitleg). Aangezien het nu bijna onmogelijk is om een autovrije straat te vinden om stoepranden te kunnen spelen, is dit spel heruitgevonden waardoor je het binnen, buiten en zelfs op het strand kan spelen. Doordat elk duurzame kunststof stoeprand voorzien is van een handvat, kan je deze gemakkelijk overal mee naar toe nemen. De stoepranden zijn verkrijgbaar per stuk zodat je afhankelijk van het aantal deelnemers zelf kan bepalen hoeveel stuks je nodig hebt. Voor grotere groepen bieden we de voordelige schoolset aan en voor de echte liefhebbers is er ook een speciaal aangepaste speelbal beschikbaar, namelijk de Kerby bal. Alvast veel speelplezier gewenst met dit tijdloze balspel.

Spikeball, een innovatieve sport voor iedereen

25/06/2021
door Anita Verhoeven
Spikeball, een actief balspel voor binnen en buiten

Spikeball of ook wel roundnet genoemd is een gemakkelijk aan te leren nieuw en competitief balspel. Er zijn 2 verschillende uitvoeringen om dit spel te spelen, de Rookie voor de jongste en beginnende spelers en de standaard Spikeball voor de meer ervaren spelers. Roundnet wordt 2 tegen 2 gespeeld volgens de regels van het volleybal en tennis en bestaat uit een soort van kleine trampoline met een zachte opblaasbare bal. Spikeball is zodanig gegroeid als buitensport dat er tegenwoordig ook al competities gespeeld worden, kortom een uitdagende onmisbare balspel dat voor veel beweging en plezier zorgt.

Bouwmodules, leuke en veilige speelblokken voor kinderen

14/02/2021
door Anita Verhoeven
bouwmodule van Bänfer

De bouwmodules bestaan uit grote speelblokken in foam geschikt voor de allerkleinsten. Door de zachtheid van deze blokken kunnen kinderen veilig allerlei constructies bouwen, zitten, liggen en zelfs springen op deze duurzame bouwblokken. Het sterke brandvertragende omhulsel is gemaakt van afwasbaar dekzeil, heeft een verborgen rits om de lucht te kunnen laten ontsnappen, en is zelfs bestand tegen vocht (zoals zweet en urine) en UV. Deze bouwmodules van Bänfer zijn zo veelzijdig dat kinderen er jarenlang plezier mee beleven, bovendien wordt tijdens het spelen de bewegingsmotoriek verder ontwikkeld en de creativiteit gestimuleerd. De speelblokken foam worden geleverd in verschillende kleuren waardoor ze ook hun educatieve waarde bewijzen. Bänfer biedt 2 jaar fabrieksgarantie op al hun bouwmodules welke verkrijgbaar zijn in 3 verschillende uitvoeringen : mini (leeftijd 0 tot 2 jaar), medi (2 tot 4 jaar) en maxi (+4 jaar).

Een bewegingsparcours bouwen op maat

12/01/2021
door Anita Verhoeven
een multifunctionele motoriekset

Wat is er fijner dan kinderen die op een leuke en speelse manier in beweging blijven terwijl ze hun motorische vaardigheden verbeteren. Wat als je zelf een gevarieerd bewegingsparcours kan opzetten naargelang je budget en naargelang de fysieke mogelijkheden van de deelnemers. Wij bieden deze mogelijkheid dankzij ons uitgebreid aanbod van hoepels, markeerkegels, gymstokken, multifunctionele emmers en blokken, klemmen, te verzwaren voetsteunen, enz...Deze producten kunnen allemaal gecombineerd worden zodat je van een eenvoudig tot een zeer uitdagend bewegingsparcours kan bouwen om zowel te gebruiken als trainingsmodule in de sport of als een speels hindernisparcours in scholen of kinderdagverbijven. En om dit alles nog spannender te maken kan je de activiteiten binnen het parcours ook nog uitbreiden door gebruik te maken van verschillende soorten balletjes, pittenzakjes, ...

Kapla, de leukste speelplankjes voor jong en oud

22/11/2020
door Anita Verhoeven
houten kapla plankjes

Kapla of kabouterplankjes zijn onbewerkte grenenhouten plankjes om te stapelen en te bouwen. Doordat ze onbewerkt zijn hebben ze een iets ruwer maar toch glad oppervlak waardoor ze niet wegglijden wanneer je ze op elkaar legt. Het grote voordeel hiervan is dat je geen lijm of ander bevestigingsmateriaal nodig hebt om te bouwen met deze houten plankjes. Nog een groot verschil met ander bouwspeelgoed is dat al deze speelplankjes identiek hetzelfde zijn, namelijk balkjes in de verhoudingen 15:3:1 en met een afmeting van 11,8 x 2,4 x 0,8 cm (lxbxh). Door zijn eenvoud kan men met Kapla plankjes van de meest simpele tot de meest gigantische bouwwerken maken. Kapla is bouwspeelgoed dat niet alleen kinderen vanaf 3 jaar aanzet om creatief en vaardig te zijn, maar ook aan volwassenen veel speelplezier schenkt. Deze kabouterplankjes worden in talloze scholen wereldwijd ingezet als pedagogisch hulpmiddel.

Viking Toys, kwaliteitspeelgoed voor jaren speelplezier

07/11/2020
door Anita Verhoeven
duurzaam speelgoed van Viking Toys

Als je denkt aan Viking toys, dan denk je aan veilig, duurzaam, kleurrijk en creatief speelgoed voor kinderen. Speelgoed dat veel vreugde biedt dankzij het eenvoudige en oprechte design waardoor kinderen onbeperkt hun verbeelding kunnen gebruiken. De producten van Viking Toys zijn bijna onbreekbaar waardoor meerdere generaties kunnen genieten van dit niet giftig kunststofspeelgoed. Er op gaan staan, er in bijten, er mee gooien...de speelgoedjes van Viking Toys geven geen krimp. Bovendien zijn bijna alle artikelen van Viking Toys geschikt om binnen en buiten te gebruiken. Door de kleurvastheid van het kunststof en het roestvrije staal zijn ze bestand tegen alle weersomstandigheden. En zijn de speeltjes smerig, dan zorgt de vaatwasser voor de propere oplossing. Dankzij de mooie afgeronde vormen zijn de producten van Viking Toys veilig voor alle kinderhandjes, bovendien bevorderen ze ook de fijne motoriek en de coördinatie bij kinderen. De zachte rubberen banden van de speelgoedautootjes zorgen ervoor dat er geluidloos en met meer inleving gespeeld kan worden. Het speelgoed van Viking Toys is dus zeker geschikt voor in scholen en kinderdagverblijven en zorgt generaties lang voor een blijvende speelvreugde het hele jaar door.

Niet zomaar een eitje !

24/10/2020
door Anita Verhoeven
een leerrijk eierspel voor kinderen

Op het eerste gezicht lijkt dit gewoon een karton met eieren, maar niets is minder waar. Deze Tickit eierdoos is een leerrijk eierspel en bevat 12 witte kunststof eieren die kunnen geopend worden. De gekleurde inhoud bevat een cijfer dat overeenkomt met de pinnetjes op de ene helft en gaatjes op de andere helft. Elk van de twaalf eieren heeft een andere kleur en een ander cijfer. Een educatief eierspel waarbij kinderen vanaf 1,5 jaar kleuren en cijfers leren herkennen. Tevens bevordert het ook de fijne motoriek doordat de pinnetjes van de ene helft perfect moeten passen in de gaatjes van de andere helft om het eitje terug volledig te maken. En dit is nog niet alles wat men met dit leerrijk eierspel kan doen, kinderen kunnen zich uitleven in hun fantasiewereld met deze set van 12 blinkende eitjes.

Spelenderwijs ontwikkelen met Gonge producten

21/10/2020
door Anita Verhoeven
educatief bewegingsmateriaal van Gonge

Gonge maakt producten die kinderen inspireren en motiveren om te bewegen terwijl ze zich ontwikkelen op een creatieve manier. Hun uitgebreid gamma bewegingsmateriaal heeft niet alleen een uitdagend en aantrekkelijk design, maar beantwoord ook aan de strengste veiligheidsnormen. Om te helpen met de keuze van onze klanten hebben we al deze producten onderverdeeld in verschillende categorieën.

1) Gong Build 'N Balance : dit zijn los te verkrijgen elementen zoals een brede basis, evenwichtsplanken, balken,...waarmee jezelf een leuk en uitdagend balanceerparcours kunt maken, de mogelijkheden zijn onbeperkt.

2) Gonge balanceren : rivierstenen, bergtoppen, air boards, body wheels, rollers,..kortom alles wat nuttig is om je balans en lichaamsbeheersing te trainen.

3) Gonge lichaamscontrole : ook aan de jongere kinderen is gedacht. Met producten zoals de clownshoed, activiteitenringen, kleine en grote balanceerschaal,..leren ze al spelenderwijs hun lichaam te controleren.

4) Gonge spelparachutes en dansdoeken : om je volledige lichaam te gebruiken en al je spieren te activeren, bovendien leer je samenwerken in groep.

5) Gonge rollen en springen : veilige en spannende producten voor zeer jonge kinderen zoals individuele trampolines die niet alleen helpen bij de motorische ontwikkeling, maar ook het zelfvertrouwen verhogen.

Alles samengevat betekent dit dat Gonge producten bijdragen tot de motorische ontwikkeling waarbij vooral de aandacht gevestigd wordt op een goede balans en lichaamscontrole. Bovendien zijn verschillende van deze artikelen ook geschikt voor volwassenen.